Edle Dråper - Festivalen for alle som liker god drikke
Edle-Dråper-logoelement.png

FESTIVALEN FOR ALLE SOM LIKER GOD DRIKKE

EDLE DRÅPER

FAcebook.jpg
klokke.png

Lørdag 12. mars 2022 kl. 13 - 17

personer.png

1000 gjester

Lokasjon.png

Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger

Atlantic.jpg
Per Sundnes 1.jpg
Rackhouse.jpg

Velkommen til Edle Dråper, årets smaksopplevelse i Stavanger! Denne gang slår vi på stortrommen og inviterer 1000 gjester til Atlantic Hotel, hvor du får servert alt fra færøysk øl til gin fra Amazonas.

Inviter med dine nærmeste, enten du er overnattingsgjest hele helgen med din kjære eller mingler rundt med vennegjengen, her er noe for alle! 

Edle Dråper er festivalen for alle som er glad i god drikke, enten du er en erfaren smaker eller bare er nysgjerrig på nye impulser. Dette er et trivelig arrangement hvor gjestene kan prøvesmake alle slags typer alkoholholdig drikke. Vi snakker hundrevis av forskjellige alternativer innen øl, vin, whisky, konjakk, akevitt, musserende, rom, gin og mye mer. Vi legger stor vekt på at det skal være god stemning, så trubadur Kjell Undheim spiller opp i baren på ettermiddagen.

 

Til kommende festival har vi fått på plass to foredrag. Det første foredraget er med Lervig, hvor de forteller om den utrolige reisen det har vært fra et lokalt brygghus, nedleggelse, til nå å være et internasjonalt varemerke.
 

Det andre foredraget er med selveste Per Sundnes, som tar dere med på en reise igjennom Italia med levende musikk og deilige italienske smaker. Dere får blant annet servert hans egen Prosecco, «Bobler Over».

For de som vil kombinere festivalen med en gourmetopplevelse, kan det reserveres bord i Firelake, som er hotellets flotte restaurant.

Edle Dråper - Festivalen for alle som liker god drikke
Kjell Undheim | Edle Dråper 2022
Per Sundnes 1.jpg

PROGRAM

13.00 | Festivalen åpner
Vi står klare til å ta imot dere i døren og utstillerne venter spent på besøk.
Vennligst ha billetten klar, den byttes inn mot festivalbånd med bonger.

Utstillerne vil befinne seg i samme etasje av hotellet, men de blir satt sammen i kategorier og det vil bli flere sosiale soner for å sette seg ned og kose seg sammen med de andre festivalgjestene.

14.00 - 15.00 | Foredrag "Historien om Lervig"
Bli med på en spennende reise igjennom Lervigs historie, hvor du får servert smaksprøver på Rackhouse-produkter fra øverste hylle!
Klikk her for å lese mer.

15.00 | Kjell Undheim spiller i baren
Vår trofaste trubadur, Kjell Undheim fra Ingenting,
spiller opp til allsang og god stemning i festivalbaren.

15.30 - 16.30 | Foredrag Per Sundnes
«Bobler Over» var et naturlig navn for Per Sundnes første signatur-prosecco. Navnet er en hyllest til det italienske folket, som er full av pasjon og kjærlighet.
Bli med på en morsom reise igjennom Italia, med gode smaksopplevelser, historier og levende musikk.

Klikk her for å lese mer.

 

17.00 | Festivalen slutt
Hotellbaren holdes åpen for alle som ønsker å bli igjen.
Klikk her for å reservere bord i hotellrestauranten "Firelake".


Takk for besøket - velkommen igjen neste år!

 

BILLETTER

Festivalpass til Edle Dråper koster kr. 595,- + kr. 35,- i bill. avg. Billetten inkluderer 10 bonger til smaksprøver hos utstillerne.

Det er selvsagt mulig å kjøpe flere bonger under festivalen.

 

Det selges egne billetter til foredrag, men husk at du må ha gyldig festivalpass for å komme inn til festivalen, hvor foredragene finner sted.

Aldersgrense 20 år.

* Vi tilbyr returrett på festivalbilletter om du avbestiller innen fredag 11. mars. Billettavgifter refunderes ikke. Dersom arrangementet må avlyses pga. restriksjoner fra myndighetene, gjelder billetten til neste festival. Be om refusjon.

 
 

LEVERANDØRER

Vi er stolte av å kunne presentere en innholdsrik og variert leverandørliste for Edle Dråper 2022! Påmeldingen blant utstillere er enda ikke komplett, så vi lover flere godsaker på menyen.

AKEVITTRUTEN

ANORA

BACHE-GABRIELSEN NORGE

BERENTSENS BRYGGHUS

BRIX BRYGGHUS

BRAASTAD 

COLLECTIVE WINES

DET NORSKE BRENNERI

EDEL SIDER

FJORDFOLK MIKROBRYGGERI

GRANSKAUEN DESTILLERI

GULATING ØLUTSALG, STAVANGER

HIERNAGLA BRENNERI

HOGNABRYGG

IB FINE WINES

JÆRAKEVITT 

LERVIG

LIQUID/GVINO 

MIDDELTHON ENGROS

NON DOS

NORDIC CIGARS

NORSKE AKEVITTERS VENNER ROGALAND

PALMER SPIRITS

PERNOD RICARD NORWAY

PLANTATION RUM

REBEL SPIRITS

RED & WHITE

RYGR BRYGGHUS

SELECTED WINE PARTNERS

SIGNATURE WINES

SKAGERRAK GIN

SKUDENES BRYGGERI

SORELLINA

STRØM

TREASURY WINE ESTATES

UNICO REAL WINES

VINI VERI

WINEPARTNERS NORDIC

 
Rackhouse.jpg

14.00 - 15.00 LERVIGS HISTORIE
SMAKING AV RACKHOUSE-PRODUKTER

Lervig Aktiebryggeri er et lokalt Stavanger-bryggeri som ble stiftet på forsommeren 2003 som en reaksjon på at Tou Bryggeri ble kjøpt opp av Ringnes og flyttet produksjonen til Oslo. Bryggeriet leverte sine første produkter 4. juli 2003, da produsert av Mack i Tromsø.

 

Den 15. september 2005 flyttet produksjonen til Vierveien i Hillevåg. Sjefsbrygger har siden 2010 vært Mike Murphy, og etter at han kom har Lervig brygget mer spesialøl, som har vært en suksess både nasjonalt og internasjonalt. Foredraget blir holdt av Mike/David, som serverer dere hele historien sammen med gode smaksprøver av Rackhouse-serien.

Pris kr. 165,- + kr. 35,- i bill.avg.

Per Sundnes 1.jpg

15.30 - 16.30 PER ❤️ ITALIA

SMAKING AV «BOBLER OVER»

«Bobler Over» var et naturlig navn for Per Sundnes første signatur-prosecco.  Navnet er en hyllest til det italienske folket, som er full av pasjon og kjærlighet. 

 

Per har vært med å utvikle sine italienske bobler, og i sitt foredrag tar han dere med på reisen. Pianist Stefan Ibsen tar dere med  på  en musikalsk reise i Italia, tenk Puccini, Vivaldi og Morricone, for å nevne noen. Stefan jobber til daglig i Den Norske opera , KHIO og debuterte nylig med sin først opera skrevet sammen med Ketil Bjørnstad.

 

Det blir skrøner om opera, mote og mat. Vi kan ikke unngå fotball , etter at Bodø Glimt ble hele Norges helter etter seier over Roma. Det blir selvsagt smaksprøver av «Bobler over» pluss noen andre overraskelser underveis.

Pris kr. 165,- + kr. 35,- i bill.avg.

FOREDRAG

Til Edle Dråper 2022 har vi fått på plass to spennende foredrag, som vi er helt sikre på at faller i smak!

DEADLINE

Atlantic.jpg

RADISSON BLU ATLANTIC HOTEL

Årets festival arrangeres på Radisson Blu Atlantic Hotel, midt i smørøyet av Stavanger. Fra hotellet er det kun snakk om et par minutter fra togstasjon, busstasjon og Vågen.

Overnatting

Hotellet tilbyr egen spesialpris for festivalgjester. Bor du på hotellet sikrer du deg en behagelig og stressfri dag, hvor du på kvelden kan legge deg fornøyd ned i kanskje byens beste senger. Hva med å sjekke inn på fredagen, så tar dere en hel weekend i byen?

Pris kr. 1095,- pr. rom pr. natt i dobbeltrom.

Pris kr. 995,- pr. rom pr. natt i enkeltrom.

Frokost inkludert.

Klikk her for å bestille hotellrom.

Bespisning

Det vil bli salg av enkel mat fra hotellets egen "matbod". Her vil det også være mulig å kjøpe seg noe å drikke, samt sitte ned for å slappe av.

Kl. 17.00, når festivalen avsluttes vil hotellrestauranten "Firelake" åpne for À la carte bestilling. Her er det lurt å reservere bord i forkant! Klikk her for bordreservasjon.

Flasker.png
FAcebook.jpg